Page 28 - bb0320
P. 28

  I køkkennet hvor vi lærte eleverne hvordan man bagede pandekager, de elskede dem. Og Ce- line der fileterer og renser elevernes livret, fisk!
jer og danse, vi prøvede ihærdigt, men det blev mest bare til latter. Der gik ikke en dag uden grineflip og latter. Vi nød det, og vi kunne mærke hvordan vores relation til ele- verne blev tættere, der var altid god stemning. Eleverne havde også en masse sjove tanker, de synes blandt andet at det var vildt skørt, at vi aldrig havde dræbt en kylling, nu hvor vi elskede og spise det, når det kom på bordet. De kunne gøre det med lukkede øjne. Det var så surrealistisk og rystende og se hvordan de lever i en helt anden verden end os. Hvor ud- vidende de er omkring vores verden og hvor- dan vi lever I Danmark. En lille ting som vo- res sovepose, synes de var den mærkeligste opfindelse og upraktisk. De elskede og kom- me over i vores hus og lure lidt i vores ting.
Vi blev en del af hverdagen dernede, uanset hvor vi befandt os har folk altid, med glæde taget imod os og kunne mærke deres åben- hed helt tæt på.
Derfor tog vi også med eleverne i de lokale kirker. Selvom vi hverken forstod hvad præ- sten sagde eller hvad de sang, kunne vi mær- ke denne ubeskrivelige og ægte kærlighed til hinanden og til Gud. Det er et helligt sted hvor man må bede højt til Gud om sine pro- blemer. De kommer efter håb og tilbeder med sang og dans og mener at det er en må-
de at vise, at man er glad og elsker Gud. Det
28 Borgerbladet
kunne vi bestemt mærke, der var en helt fan- tastisk atmosfære hvor man kunne mærke deres livsglæde og deres kraftige tro til Gud.
Vi fik oplevet den afrikanske kultur fuldt ud, og det var det fedeste. Der var tit fest i landsbyen og alle var selvfølgelig inviteret. Af- rikanere elsker at udtrykke deres glæde og fø- lelser igennem fest, sang og dans, specielt til bryllupper. Det var tydeligt og se hvordan de havde blandet deres egen kultur ind i den tra- ditionelle vestlige bryllup. Det var helt ube- skriveligt, man kunne ikke andet end at blive smittet af den gode stemning de formår at la- ve. Så mange sanser blev sat på spil, og her overrakte familie og venner dansende gaver i form af gryder, dyner, koste og baljer. Selv-
Altid glade elever som elsker og få taget bille- der!
 

   26   27   28   29   30