Page 30 - bb0320
P. 30

om folk kiggede skørt på os, så var det bare med at være med og have det mega sjovt. Folk spiste med hænderne og åbnede flasker med tænderne, og af ren gestus gjorde vi bare det samme, det er en fest vi aldrig vil glemme.
Sidste dag på WutomiAgri tog vi alle elever- ne med på stranden, samlingspunktet for de lokale i Xai Xai. Kurt havde en kæmpe truck som vi alle hoppede bag på, og kørte mod stranden. Mange af dem havde aldrig været på stranden, og det var den bedste beslutning nogensinde og tage dem derned. Deres reak- tion til vandet var helt fantastisk, det var nok vores reaktion, da vi for første gang så en slik- butik i lufthavnen efter 1⁄2 måned. Eleverne nød det lille afbræk i den almindelige hverdag og fik taget en masse billeder.
Vi savner dem rigtig meget, hver enkel elev var noget helt særligt, mange ting og værdier som vi kunne lære af og ikke vil glemme. De- res tro og håb på, at alt nok skal blive godt, selvom de næsten ikke en 1 kr har. Vi kom som to helt fremmede piger, og blev værdsat
af alle, de gav os en helt specielt oplevelse som er kommet helt tæt på hjertet. Det er svært og forstå og beskrive Afrika, og jeg tror man må sætte egne fødder i Afrikas røde jord, før man kan blive vidne til denne helt fantastiske tilværelse og forstå deres kultur i et andet kli- ma og andet kontinent.
Vi håber en dag at kunne komme tilbage, og se hvad de har formået med deres uddan- nelse. Her til februar graturede de, og nu klar til at danne deres fremtid og stå på egne ben i Mozambique. Efter den hårde afsked med alle på skolen skulle vi nu videre til Sydafrika og opleve dens vilde dyreliv.
Derudover modtog vi 5000 kr. fra Morten Mortensen og hustrus Mindelegat her i Sta- rup. En fond som har til formål at støtte vi- dereuddannelsen af værdigt trængende unge landmænd i Starup sogn. Vi er ikke stude- rende landmand, men var alligevel så heldige at få disse penge med på rejsen. Største delen af pengene blev doneret til landbrugsskolen og deres gode stykke arbejde. Tusind tak for pengene!
 Fællesbillede på stranden og 1 af de 1000 billeder vi fik taget.
30 Borgerbladet   28   29   30   31   32