Page 20 - BB_0321
P. 20
bruger en af hans vejrstationer som hvile- pind. Uglen overskider simpelthen vejrstatio- nen, og dens regnmåler virker derfor ikke korrekt. Paul fremlægger ideen om at holde uglen væk ved at bygge et stativ med strøm- førende tråde. Jeg er skeptisk, men efter lidt brainstorming omkring udførslen, går jeg i gang med opgaven. Vejrstationen forblev ef- terfølgende ren og funktionsdygtig, og jeg var selv ret godt tilfreds med den kreative løs- ning.
Vinteren går med masser af store og små projekter. Maskinerne bliver serviceret, og vi laver vedligehold af bygninger og materiel. Trods arbejdet på en stor gård, hvor der altid er tusinde ting at gøre, er der en fin balance mellem hårdt arbejde og afslapning. Stress er
ikke et fænomen, der har stor rod i den au- stralske befolkning. En dag hvor Thomas og Jeg er i fuld gang i værkstedet, kommer Paul ind i rask tempo og halvråber: ”Så er det godt! Stop med at arbejde – læg værktøjet ned! Nu skal vi ha’ en øl”. Jeg trives helt af- gjort med ledelsesstilen.
Markerne spirer og blomstrer om ørene på os, og i starten af november begynder hø- sten. På det tidspunkt befinder jeg mig 1300 km længere nordpå i området ved Rowena i staten New South Wales. Paul har sendt mig op til hans gode ven Sidney for at hjælpe til med høsten på hans gård. I det her område er der halvanden times kørsel til nærmeste supermarked, og det er et barskt område at drive landbrug i. Det er ene og alene mæng- den af nedbør, der afgør, hvordan udbyttet af markerne bliver, og da der har været tørke de tre foregående år, har markerne slet ikke været sået. Men i år er der blevet sået, og der har været rigeligt med regn. Operationen lø- ber af stablen med tre mejetærskere, og jeg kører selv en af dem – en John Deere S790 med et 12m. skærebord og 625 HK. Høsten står på i tre uger, og jeg når at høste 1670 hektar. Udbyttet er på omkring 4-6 tons pr. hektar, hvilket er fremragende. Efterfølgende fortsætter høsten nede ved Paul i Warrackna- beal.
20 Borgerbladet